Zoek
Sluit dit zoekvak.

FAQ’s

Veelgestelde vragen

Heb je vragen of zijn er onduidelijkheden?
Waarschijnlijk kun je op deze pagina een antwoord vinden.

Al onze plinten, architraven maar ook onze neuten maken we van vochtwerende MDF (type V313). Dit is de beste kwaliteit MDF, is fijner te schilderen én geeft een mooier eindresultaat. Let op dat u bij het eventueel vergelijken van plinten je altijd nagaat of het de type V313 betreft.

Onze plinten zijn 244cm lang. Je bestelt de plinten o.b.v. het aantal meters dat je nodig hebt en je ontvangt dan het juiste aantal lengtes hiervoor met eventueel een reststuk. Uiteraard is het altijd minimaal de opgegeven meters of net iets meer.

Alle MDF plinten, architraven en plintneuten zijn wit gegrond. Je kunt nadat je ze hebt geschuurd direct aan de slag met het lakken in de gewenste kleur. Daarnaast kun je kiezen om de plinten door ons te laten spuiten in wit RAL9010, wit RAL9001, wit RAL9016 of zwart RAL9005. Andere kleuren kunnen ook, dit is dan op aanvraag. Gelakte plinten kunnen als gereedproduct gemonteerd worden, hoewel klanten soms ook kiezen om de plinten na het monteren zelf nog te voorzien van extra laklaag. Bijkomend voordeel is dat na het monteren van de plinten eventuele zaagbeschadigingen en kitnaden dan eerst weggewerkt kunnen worden.

Er zijn in basis een paar verschillende soorten lak-/verf afwerkingen voor hout en MDF. 
– Grondverf: Dit is een basislaag die dient als eerste laag van bescherming én als hechtlaag voor de eindlak. Grondverf wordt ook wel primer genoemd. MDF met alleen een grondlaag dient altijd nog afgelakt te worden. Grondverf zal namelijk vies kunnen gaan worden omdat het ietwat poreus is.
– Aflak: De aflak (eindlak) is de laag waarmee je de plinten, architraven, vensterbanken, etc. uiteindelijk netjes afwerkt. Nadat de grondlaag is geschuurd kan er met het aflakken begonnen worden. Wij brengen de aflak d.m.v. het spuiten met een verfpomp zodat er een egale en stevige dekking ontstaat. Als je zelf gaat of laat aflakken kan dit natuurlijk gewoon met een kwast en roller. De eindlak zorgt ervoor dat het lijstwerk goed beschermd is en ook netjes zuiver gehouden kan worden.
Tip: Breng voor het plaatsen van de plinten een eerste laklaag aan. Als de plinten vervolgens gemonteerd zijn kunnen eventuele beschadigingen bijgewerkt worden en creëer je met de tweede laklaag een perfect eindresultaat!
– Combi-lak: De naam zegt het eigenlijk al, dit is een combinatie van grondverf en aflak ineen. Hoewel dit in principe nog steeds een eerste laklaag is, is het grote verschil met grondverf dat de combi-lak niet poreus meer is en dus zuiver gehouden kan worden.
Het is een ideale oplossing voor als je plinten wilt plaatsen maar voorlopig nog niet aan het echte aflakken toe komt. Sterker nog, sommige klanten lakken de combi-lak plinten niet eens meer af.
Let op: Bij de combi-lak plinten kan er soms een klein beetje kleurverschil aanwezig zijn en kan er soms een stukje tussen zitten waar de verf wat ruwer er op zit. Dit komt omdat er niet wordt geschuurd zoals bij het proces van grondverven en aflakken.

We bezorgen door heel Nederland en België en doen dit met onze eigen wagens en met onze vaste vervoerder. Natuurlijk krijg je vooraf je altijd een melding wanneer we komen. De bezorgkosten bedragen €25,00 per bestelling. Ophalen kan natuurlijk ook altijd!

We lakken onze plinten 1 tot 2 keer in de week, Dit betekent dat de levertijd van gespoten plinten enkele dagen tot 1,5 week is. Neem vooraf gerust even contact op als je plinten met spoed nodig hebt, vaak kan er wel iets geregeld worden.

Bij plinten kun je de benodigde meters opmeten en bij elkaar optellen tot een totaal aantal meters. Voor architraven heb je per enkele deurzijde 2,5 lengtes nodig. Per kozijn waar architraven geplaatst worden aan beide kanten heb je 5 lengtes nodig.

Plinten worden meestal op twee manieren bevestigd, namelijk met schroeven of met montagekit. Plintencentrum adviseert het gebruik van montagekit, dit voorkomt boorgaten in de plint en in de muur. Daar waar de plint misschien nog van de muur gehaald moet worden (Bijvoorbeeld i.v.m. verwisselen van kabels achter de plint of als je verwacht dat de houten vloer nog zal gaan werken) dan kun je op die plaatsen wellicht kiezen voor schroeven.

Al onze plinten zijn aan de achterzijde voorzien van een kabelgoot, uitgezonderd de standaard MDF rechte plint van 12mm dik.
Indien gewenst kunnen we de kabelgoot aanpassen als er meerdere kabels weggewerkt moeten worden.

Naast de standaard maten en afmetingen kun je bij ons op maat gemaakte plinten bestellen. Zo kan de hoogte worden aangepast, maar bijvoorbeeld ook de dikte van de plint. Dit laatste bijvoorbeeld als de opening tussen laminaat of houten vloer en de muur te groot is. (Plinten kunnen zelfs tot 30mm dikte gemaakt worden).

Naast plinten en architraven maken we ook vensterbanken op maat. Een vensterbank zien wij namelijk ook als lijstwerk voor de afbouw in huis en het sluit daarom goed aan op ons specialisme. Onze vensterbanken maken we in diverse diktes en met een aantal afwerkvarianten. Dit is altijd maatwerk, wat betekent dat jij ons de afmetingen opgeeft en wij ze exact zo voor je gaan maken.

Standaard worden de vensterbanken gegrond en geschuurd afgeleverd. Aflakken raden wij in principe niet aan, omdat vensterbanken normaal gesproken na het monteren eerst worden afgekit en vervolgens met de kozijnen mee gelakt worden. Zo krijg je een mooi geheel als eindresultaat. Toch kunnen we desgewenst de vensterbanken spuiten in wit RAL9010, dan kun je na het monteren zelf bepalen of je ze afkit en als geheel nog aflakt.

Alle plinten, architraven en neuten uit ons standaard assortiment kunnen geretourneerd worden. Hierbij geldt het volgende:
– Gelakte plinten, vensterbanken en ander maatwerk kunnen niet geretourneerd worden.
– De klant meldt vooraf de retournering aan via telefoon of e-mail.
– De klant regelt het transport op eigen kosten of komt de producten zelf terug brengen.
– De producten dienen ongebruikt en onbeschadigd te worden aangeboden.
– Na ontvangst controleren we de producten en bevestigen we de ontvangst bij ons.
– Na correcte retournering storten we 85% van het orderbedrag binnen 3 werkdagen terug op een door de klant opgegeven rekeningnummer. 

We staan graag voor je klaar om antwoord te geven op al je andere vragen of voor advies.

Heb je vragen?

Heb je vragen?